Σχετικά με το fuelCY

To fuelCY είναι μια οικογένεια εφαρμογών που παρέχουν ενημέρωση στον καταναλωτή καυσίμων (και όχι μόνο) για πρατήρια και τιμές πώλησης καυσίμων. Οι εφαρμογές αποτελούν πετυχημένο παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που μπορεί να προκύψει από δεδομένα που συγκεντρώνουν και κάνουν ανοιχτά διαθέσιμα (open data) διάφοροι φορείς.

dep-logo-256Οι εφαρμογές φτιάχτηκαν από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα) (πλέον, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών  Φώτη Κόκκορα που ανέπτυξε την βάση δεδομένων και τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών. Ειδικότερα ο Δημήτρης Ντέμος ανέπτυξε τις εφαρμογές για iOS και Android με επιπλέον σημαντική συμβολή σε θέματα back-end και ο Ιωάννης Γκουζιώτης την έκδοση για Web Browser.

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΜε την εφαρμογή fuelCY μπορείτε να δείτε σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Κύπρο. Ανάλογα με την έκδοση, η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής ή με υπόδειξη της περιοχής πάνω στο χάρτη (εκδόσεις για Android, iOS και Browser) ή με επιλογή Νομού και Δήμου (λοιπές εκδόσεις). Επιπλέον μπορείτε να ορίσετε τύπο καυσίμου.
Δείτε στην αρχική σελίδα του site τις διάφορες εκδόσεις (όλες ΔΩΡΕΑΝ) και επιλέξτε αυτή που σας εξυπηρετεί καλύτερα!

Για όσα πρατήρια δεν είναι γνωστή η θέση τους, παρέχεται μέσα στην εφαρμογή η δυνατότητα να υποδείξετε εσείς τη σωστή θέση, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της υπηρεσίας για όλους τους χρήστες.

Τα βασικά στοιχεία των πρατηρίων (επωνυμία, διεύθυνση, μάρκα, τηλέφωνο, τοποθεσία) και οι τιμές πώλησης λαμβάνονται από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρίσκετε στην εφαρμογή κάποιο γνωστό σας πρατήριο τότε αυτό μάλλον δεν είναι γραμμένο στο Παρατηρητήριο Τιμών. Το πρατήριο υποχρεούται να ενημερώνει τακτικά με τιμές ώστε να προβάλλεται και στο fuelCY.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε η πιο δημοφιλής εφαρμογή ενημέρωσης τιμών καυσίμων στην Κύπρο και εργαζόμαστε γι’αυτό βελτιώνοντας συνεχώς τις εφαρμογές και ακούγοντας τις επιθυμίες των χρηστών. Η συλλογή και κυρίως η συντήρηση τόσων δεδομένων είναι εφικτά μόνο αν γίνονται αυτοματοποιημένα. Αυτός είναι και ο λόγος που πληροφορίες πέραν αυτών που δημοσιεύει το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων ενσωματώνονται με αργούς ρυθμούς αφού πρώτα επιτευχθεί κάποιου είδους αυτοματοποίηση.